25 Şubat 2014 Salı

BEKARLARDA VAJİNİSMUS TEDAVİLERİ

Vajinismus, ülkemizde ortalama olarak her 10 kadının birisinde görülen bir cinsel ilişkiye girememe, cinsellikten korkma sorunudur. İstemsiz (refleks) vajinal kasların kasılmasına bağlı olarak gelişen vajinal spazm cinsel birleşmeye olanak tanımamaktadır. Bazı durumlarda ise cinsel ilişki zor da olsa ağrılı ve acılı olarak gerçekleşir. Bu da vajinismus hastalığının görülen diğer bir türevidir.

Özellikle son yıllarda ülkemizdeki genç kızlar evliliklerinin öncesinde nişanlısı veya erkek arkadaşları ile cinsel ilişkiyi deneme yoluna gitmektedirler. Sonuç olumsuz olunca da karamsarlığa kapılmakta, eşlerini kaybetme kaygıları yaşamaktadırlar. Bu tür sorunlarını evlenmeden önce yenme düşüncesi ile vajinismus tedavileri için cinsel terapi kliniklerinin yollarını tutmaktadırlar.

Diğer taraftan daha önce evlenip, hiç ilişkiye giremeden boşanan ve yeniden evlilik düşünen dul bayanlarda yeni evliliklerinde aynı sorunla yeniden karşılaşmamak adına evlenmeden önce (bekarken) vajinismus tedavisine başlayabilmektedirler.


Bekarlar nasıl tedavi edilir?

Bekarlarda uygulanan vajinismus tedavileri evli olan çiftlerden farklı değildir. Zaten tüm cinsel terapilerde olduğu gibi vajinismus tedavileri sırasında cinsel ilişki yasağı bulunmaktadır. Bu nedenle tedavilere erkek eşin katılma mecburiyeti de bulunmamaktadır.

Vajinismus tedavileri sırasında bekar bayanlara verilen bilişsel – davranışsal cinsel terapilerle kısa ve kolay bir şekilde sonuca ulaşmak mümkündür. Bunun için terapi alacak olan bayanın terapistine güvenmesi, tedavi süresince sabırlı olması ve verilen egzersizleri yapması istenmektedir. Bu şekilde kalıcı çözüm elde edilebilmektedir.

Bekar olan, evlenmeyi düşünen veya aklında hiçbir evlilik düşüncesi olmayan bayanlara çağrımız açıktır. Öncelikle bu problem yalnızca sizin sorununuz değil, tüm dünyada oldukça sık görülen bir cinsel sağlık sorunudur. Bu sorununuzdan ve bu probleminiz için tedavi arayışınızdan dolayı asla kendinizi suçlamayınız, tedavilerde utanmayınız, çekinmeyiniz. Vajinismus tedavisini size sunan cinsel terapistinize duyacağınız güven tedavinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Sorunun tüm hayatınızı etkilemesine, motivasyonunuzu bozmasına, ilişkilerinizi etkilemesine izin vermeyiniz. Kesin çözüme ulaşmak için bir an önce tedavilerinize başlayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder