18 Şubat 2014 Salı

Vajinismus Başlıca Nedenleri

Vajinismus hastalığının başlıca nedenleri açıklamadan önce kısaca vaginismustan bahsedecek olursak, Vajinismus; çiftlerin ilişki esnasında kadının kasılması, orda bir duvar olduğunu düşünmesi, bacaklarını kasması ile birlikte, ağrılı acılı bir ilişkinin olması veya ilişkinin hiç gerçekleşmemesi durumudur.
Vajinismusun hastalarda görülme nedeni, günümüz Türk toplumunda görülme nedenleri çoğunlukla, ailevi yaşamları, aile baskıları ve sosyal çevrenin baskılarından dolayı ortaya çıkmaktadır. Bir çok hastada ise bu sorun nadiren cerrahi müdahale gerektiren anomal durumlardan ötürü ortaya çıkmaktadır. Bu sorun ise kısa bir cerrahi müdahale ile ortadan kaldırılabilmektedir.
Vajinimus hastalarından gelen mektuplar ile, hastaların yaptığı bilgilendirmelerde genellikle sorunun ortaya çıkma nedeni, bekaret ile birlikte, kızların evlilik öncesi bir erkekle kesinlikle birlikte olmaması gerektiği yönünde tembihler, aile gururuna ve ailenin manevi değerlerine zarar getireceği düşüncesi verilerek, kadınların bu yönde psikolojik baskıdan ötürü, ilişkiye girecekleri zamanda bilinç altında bu sorunun yatması ile birlikte, sorunun tetiklemesine neden olmaktadır.
Bunun yanısıra vajinismus sıkıntısı, hastaların bir çoğunda geçmişte yaşayan taciz veya tecavüze maruz kalmadan ötürü yaşamaktadırlar. Birçok kadınımız geçmiş dönemlerinde veya gençlik yaşlarında bir aile yakını veya arkadaşları tarafından yaşadığı taciz-tecavüz gibi bahtsız durumlardan ötürü, ilişki esnasında aşık olduğu, hatta çok sevdiği insanlarla bile bu psikolojik ve bilinç altına işlenen korku ve baskıdan dolayı ilişkiye müsaade etmemektedir. Sizde bu sorunla başa çıkabilir, kendinize olan güveni kaybetmeden bu problemi en kısa sürede ortadan kaldırabilirsiniz.
Bunun yanısıra vajinismusun ortaya çıkma nedenleri arasında ilk gece korkusu da yer almaktadır. Kadınlarımızın bu sorunu yaşamalarına neden olan ilk gece korkusu gerek çevredeki arkadaşları veya eş dostan duydukları, çok acı çekeceği, çok kan akacağı gibi korkular aşılandığı için, ilişkiye müsaade etmemektedirler. Aslına bakılırsa bu durum asla yaşanmamakla birlikte, tamamen uydurma ve yalandan ibaret olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bazı anomal durumlar haricinde vajinada kanama olmamaktadır. Ağrı ve acı ise sadece ve sadece kişinin kendisini kasması veya ilişkiye müsaade etmemesi durumlarda partnerin zorlaması yada zorla ilişkiye girmek istemesi durumlarda ortaya çıkmaktadır. Bunun haricinde hiç bir şekilde kanama, ağrı veya acı olmamaktadır.

Sizde vajinismus'dan tamamen kurtulmak ve mutlu bir hayat sürmek için en kısa sürede merkezimize başvurunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder