22 Şubat 2014 Cumartesi

Vajinismus Nedir Ne Gibi Durumlarda Seyredir

Vajinismus nedir ki diye tairf etmek gerekirse, aslında kişisel tanımından ziyade hastaların yaşadıkları problem üzerine anlatmak daha doğru olacaktır. Aslına bakılırsa vaginismus cinsel birleşmenin gerçekleşememesi durumudur. Yabancı kaynaklarda ise, vaginizm vaginismus gibi terimlerle de kullanılmaktadır. Bu yazımızda vajinismus ne demek, vajinusmus nedir gibi konuları bulabileceksiniz.

Vajinismus hastalığı, aslında ilişkinin gerçekleşememesi gibi, ilişkide ağrı ve acı çekildiğini hissedilmesidir de. Kadının ilişki sırasında kaslarını istemsiz bir biçimde kasması sonucu ilişki hiç bir şekilde tamamlanamamaktadır. Buda tıp teriminde leğen kemiklerinin içinde yer almakta olan kasların kasılması durumudur. Birçok hastamız aylarla ve yıllarca etmekte olan vajinumus sorununu devam etmekle olan evliliklerine rağmen hala yaşamakla birlikle, beraberinde de bir çok sorunu getirmektedir.

Hastalardan gelen bilgilerine bakıldığında bir çoğu birleşme esnasında orada bir duvar var o engelliyor diyor, duvar diye tabir ettikleri kasların ilişkiyi engellediklerini düşünmekteler. Bu kaslar çoğunlukla kişinin kontrolü dışında beyinden gelen sinirsel uyarı sonucu ilişki anında korku ile otomatikmen kasılmaktadır. Bu problem günlerce aylarca hatta ve hatta yıllarca devam ettiği sürece, artık birleşme imkansız bir hal alıp, oradaki duvar tamamen kapanmakta ve çiftler kesinlikle ilişkiye artık girememekteler. Peki nasıl cinsel hayatlarını sürdüyorlar diye soracak olursanız, bir çoğu da bu durumdan ötürü mecburi olarak sürtünme yoluyla ilişkiye girmektedir.



Çoğunlukla hastalarda ilişki zamanında panik atak durumuda ortaya çıkabilmektedir. İlişki öncesi sevişmeden ötürü kadınlar haz alabilmekte ve hatta vajinal ıslanma bile gerçekleşmektedir. Ancak bu durum tam ilişki olacağı sırada kendini, korkuya ve paniğe bırakarak, sık nefes alıp verme, ürperti, kalp çarpıntısı, bacakların aniden kapanarak kasılmaların ortaya çıkması, kalçayı geriye doğru çekmesi dahi görülebilmektedir. Daha sonrasında ise, eş el ile itilerek ilişki tamamen sonlandırılmaktadır.

Bu durumlaradan ötürü bir çok ilişki hüsranla sonuçlanıp zamanla ilişkilerdeki sıklıklar azalmakta ve hatta bitmektedir. Tabi bu durumlardan ötürü, eşlerde sinirlilik, gerginlik, hatta aldatma durumları bile gözlemlenmektedir. Birçok hasta cinsel organını tanımamaktadır. Hastaların çoğunluğu bacaklarını açamamakla birlikte genital bölgeye dokunamamaktadır bile. Bir kısım hasta ayna karşısına geçip, cinsel organlarına bir kez bile bakmamışlardır. Bu yüzden dolayı cinsel organlarını tanımadıkları gibi, vücutları da tanıyamazlar.

Yukarıda bahsettiğimiz sorunları yaşayanların zaman kaybetmeden bir uzmana gözükmelerinde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder