22 Şubat 2014 Cumartesi

Vajinismus Nedir ve Etkileri

Vajinismus nedir diye merak edenler için, aslında vajinismus bir kaygı sorunudur. Kadınlar cinsel ilişkinin ilk safhalarında oldukça rahattırlar,  ayrıca ilişkiden zevk ve keyif bile almaktadırlar. Sorun penetrasyon anı geldiğinde asıl sorun başlamaktadır. Erkek cinsel organının vajinaya değdiği an, korku ve panik ile başbaşa kalan kadın kendisini birden kasmaktadır ve eşine bir türlü ilişkide izin vermemektedir. Kendisi geri çekmekle birlikte, partnerini iterek, ilişkiye son verir. Bu problemi yaşayan hastalardan öğrendiğimiz kadarıyla bir çoğunda, bacaklarında, karın kaslarında, hatta vajina bölgesinde ağrı yaşadığını, korkudan ağladığını dahi bildirmektedir.



Vajinismus nedir'i açıkladıktan sonra nedenlerine değinecek olursak, hastaların çoğuınluğu evlenmeden önce duymuş olduğu ilk gece hikayeleri yüzünden bilinçaltına bir çok ön yargılarla dolu soru işaretleri takılmaktadır. Peki nedir bu ön yargılar.

- İlk ilişki esnasında kadın çok acı çeker.
- Erkek cinsel organı vajinaya girdiğinde çok kan akar,
- Kanamadan dolayı hastalanabilirsin,
- Bir daha hiç ilişkiye giremezsin,
- Kızlık zarın geride ise eşin seninle sorun yaşabilir.

vs. vs. bir çok doğruluğu kanıtlanmamış ve bilimsel olmayan ön yargılar hastaların bilinçaltına işlenmektedir.
Vajinismus sorunu yaşayanlarda genelde acı değilde acı olacakmış gibi bir yargı oluşur. Bundan ötürüde ilişkiye asla müsaade etmek. Vaginismus sorunu yaşayanlarda cinsel ilişki nadir görülse de gerçekleşebilmektedir. Ancak bu ilişki son derece ağrılı ve acılı gerçekleşiyor. Bu ağrılı ve acılı ilişkiye, Disparoni denmektedir. Bu durumu yaşayan bir çok hasta zamanla ilişkiden soğumakta, cinsellikten uzaklaşmakta hatta bazı psikolojik problemler dahi yaşamaktadır.

Vajinimus ilişki denemelerinde hüsranla sonuçlanabilmekte ve hiç bir şekilde cinsel birleşme gerçekleşmemektedir. Bundan ötürü ilişkiden haz almama, ilişkiye uzun süre ara vermeleri, ilişkiye girmeyi tekrar denemelerde azalma hatta zamanla bitirme, erkeğin ilişkiden haz alamamasının yanısıra zamanla soğukluk dahi görülebilmektedir.

Bu tür vajinumus vakalarında erkeklere de bir çok görev düşmektedir. En başta sabırlı olmaları ve eşlerine manevi olarak gerekli desteği vermeleri gerekmektedir. Aksi taktirde kadın artık vajinismustan kurtulma yoluna aramak yerine bu sorunu unutup, cinsellikten uzak bir hayat yaşamaya devam etmektedir. Bu da kişinini gerek sosyal hayatı gerekse aile hayatına fazlalıkla yansımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder