18 Şubat 2014 Salı

Vajinismus Sadece Kadınlarda Görülmektedir

Bilindiği gibi yaratılış dolayısıyla vajinismus sadece kadınlarda görülmektedir. Cinsel birleşme de erkeklerin doğal yapısı gereği, korku veya panik durumu olmamakla birlikte ilişkinin asıl yöneticisi kadın olmasından ötürü ve daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi vajinismus sadece kadınlarda görülmektedir.
Erkeklerde çok nadir olsada ilişki esnasında geçmişte tecrübe, bilgi veya bilgilendirme olmadığı durumlarda korku, panik ve heyecan görülmektedir. Kadınlarda ise bu korku, panik, ağrı acı olması düşüncesi ile birlikte önceki dönemlerde yaşadığı kötü durumlar (taciz-tecavüz) nedeni ile ilişkiye çoğunlukla müsaade etmemektedir. Erkeklerde ise ilişkide heyecan ve korkunun olmasının nedeni, daha önce böyle bir durumla karşılaşmaması, tecrübe edinmemesi, çevreden veya aile bireyleri tarafından yeteri kadar bilgilendirilmediği için, korku ve heyecan yüzünden ilişki kısa sürede sona ermektedir.
Bu ve buna benzer sorunlar bir çok kadın ve erkekte görülmekle birlikte, yanlış tedavi seçimleri (ilaç-uyuşturucu-sakinleştirici-geciktirici) kişilerde sağlık problemlerine neden olmakla birlikte, ilişkilerinden haz alamamak ve cinsel isteksizliklere neden olabilmektedir. Ankara'da bulunan merkezimizde bayan asistanlarımız tarafından yapılan cinsel terapiler, erkeklerde erken boşalma, kadınlarda korku paniği yenmek, cinsel isteksizliği ortadan kaldırmak için, cinsel terapiler verilmekle birlikte, çiftler gerektiği şekilde etik kurallar dahilinde eğitilerek, terapi yoluyla yukarı bahsi geçen sorunlar tamamen ortadan kaldırılmaktadır.

Peki tedavi edilmezse ne olur diye soracak olursanız, belirli zaman sonra cinsel ilişkiden haz alamama, aldatma v.b durumlarla karşı karşıya kalma, aile bireyleri arasında kopuklukla ve belirli bir zaman sonra ayrılmalara bile neden olmaktadır. Cinsel birleşme kadının ve erkeğin doğasında olup, evlilik ve birliktelikte kesinlikle olması gereken bir durumdur. Bu sayede çiftler arasında aile bağları daha güçlenmekte, birbirlerine daha çok sadık ve bağlı olmakla birlikte, daha mutlu ve neşeli bir hayat sürmelerini sağlamaktadır. Sizlerde vajinismusa neden olan sorunları ortadan kaldırmak minimize etmek, cinsel problemleri yaşamamak, eşinizle mutlu ve mesut hayat mı sürmek istiyorsunuz, en kısa sürede merkezimize başvuruda bulunup, uzman doktorlarımızdan randevu alarak, cinsel problemleriniz ile birlikte, vajinismus tedavisi olarak, daha mutlu daha sağlıklı ve sorunların olmadığı bir evlilik düşleyebilirsiniz. Web sitemizde yer alan iletişimi bölümünden veya iletişim formu ile bizimle temasa geçebilir randevu alıp, sorunlarınızdan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder