18 Şubat 2014 Salı

Vajinismus Sorunun Çiftlerdeki Etkileri

Vajinismus sorununu yaşayan hastalar son zamanlarda aile yaşantılarda belirli çöküntüleri yaşadıkları gibi, sosyal yaşantılarında da kayıplarla birlikte huzursuzlar yaşadıkları, yapılan araştırma ve incelemeler sonucunda ortaya çıkmıştır.
Vaginismus kadınların bir çok sosyal etkinliklerini etkilediği gibi, evlilik sonrası balayında veya çiftlerin birlikte zaman geçirmek istedikleri zamanlarda ortaya çıktığında gerek balayları gerekse özel zamanları çoğunlukla hüsranla sonuçlanmakta ve kişiler psikolojik olarak yıkıntıya uğramaktadır. Kadınların vajinimus ile yaşamak yerine vajinumusun olmadığı bir hayat şeçmelerin artık şans ve zor değil. Ankara'da yapılan merkezimizde yapılan vaginismus tedavileri ile hastalar bu sorunla yaşamak yerine 3 gün gibi kısa sürede %100 başarı oranı ile kurtulabilmektedirler.
Kadınlarımızda görülen vajinismus problemi nedenleri ve problem ile karşılaştıkları zamanlarda yaşadıkları sorunlara genel olarak değindiğimizde aşağıda bahsi geçen problemleri yaşamakla birlikte, doğal yaşantılarının olmadığı görülmektedir.
Peki bu sorunlar neler diye bahsedecek olursak;
1. Aile içinde huzursuz ortam
2. Çiftler arasında anlayış olmaması
3. Maddi ve manevi olarak çöküntüye uğramaları
4. Sosyal etkinliklerinin en aza inmesi
5. Cinsel hayatlarının neredeyse hiç olmaması
6. Eşlerin aldatma girişimlerinde bulunmaları
7. Evliliklerin kısa sürede bitmesi.
Yukarıda bahsettiğimiz hususlar vajinismus problemi yaşayan hastaların bir çoğunda görülmekle birlikte vajinismus başlıbaşına bir hastalık olmakla birlikte tedavisinin zor olduğu gözlemlenen bir cinsel problem haline gelmektedir.
Peki Vajinismus tedavisi zor mu diyecek olursak; Kesinlikle hayır. Vaginismus sorunu 3 gün gibi kısa sürede tedavi edilebilen bir hastalıktır. Vajinismus ankara merkezinde yapılan doğru tedavi seçenekleri ve cinsel terapiler ile birlikte hastalar, kaybettikleri zamanda eşler arasındaki cinsel problemleri de ortadan kaldırmaktadır.
Bunun yanısıra çiftlere verilen psikolojik destek onların vajinismus tedavisi sonrası yaşamaları muhtemel sorunlarla karşılaşmalarının önüne geçilmekle birlikte, tamamen bu sorundan kurtulmalarını sağlayacaktır.

Sizde zaman kaybetmeden vajinismus illeti ile başa çıkmak, vajinismus tedavisi nasıl yapılır diye düşünmek yerine en kısa sürede merkezimize başvuru yaparak, vajinismusun olmadığı bir hayata yelken açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder