25 Şubat 2014 Salı

Vajinismus Tedavi Yöntemleri

Vajinismus tedavi yöntemleri son yılarda oldukça gündeme oturmuştur. Bazı merkezler bu hastalığı bir saatte çözdüğünü iddia ederken bazıları bu tedavilerin 6 ay ile 1 yıl arasında sürdüğünü ifade etmektedirler.

Vajinismus tedavileri öncelikle kişinin ve çiftin özelliklerine göre spesifik olmalıdır. Bazı çiftlerde bilgi eksiklikleri vardır ve bu eksiklikler tamamlandıktan sonra problem de kolayca çözüme kavuşur. Ancak vajinismus hastalarının pek çoğunda cinsel ilişki ile ilgili derin kaygılar ve korkular mevcuttur. Cinsel ilişkide yırtılma, parçalanma, kanayarak hastaneye götürülme, cinsel ilişki anında kilitlenme gibi kaygılar, anlatılan şehir efsaneleri ve kulaktan duyma yalan yanlış bilgiler bu kaygıların temelini oluşturmaktadır.
Çocukluk ve genç kızlık döneminde akraba veya çevre tarafında yapılan cinsel tacizler de cinsellikle ilgili sorunlara neden olabilmektedir.

Vajinismus tedavisi için en uygun yöntemi belirlerken kişinin cinsel özgeçmişi göz önüne alınmalı ve daha sonrasında tedaviye geçilmelidir.

Son yıllarda dünyada bazı merkezler tarafından yapılan hipnoz tedavileri (hipnoterapi) de alternatif yöntemler arasında değerlendirilmektedir. Hipnoz tedavisi hiçbir zaman tek başına etkin bir tedavi yöntemi değildir. Dinamik, bilişsel, davranışsal cinsel yaklaşımlara ilave olarak uygulanırsa anlamlıdır ve etkilidir. Diğer taraftan hipnoz tedavisi her kişi için uygun da değildir. Çünkü bazı kişiler hipnozdan korkmakta, çekinmektedirler.
Vajinismus tedavisi yöntemlerini belirlemede merkezin tecrübesi, bilgisi son derece önemlidir. Yanlış veya eksik yapılan tedaviler kardan ziyade zarar verebilir, umutsuzlukları arttırabilir, başka yerlerde tedavi olma imkanını ortadan kaldırabilir. Bu nedenle baştan doğru merkezin seçimi çok önemlidir.


Vajinismus tedavine başlamadan önce tedaviyi uygulayacak olan hekiminizle hangi tedavi yönteminin uygulanacağını, tedavinizin kaç seans süreceğini, maliyetinin ne olacağını sorun. Hatta daha önce tedavi görmüş olan hastalarıyla yüz yüze veya telefonla konuşma isteğinizi dile getirin. Böylelikle tedaviye olan inancınız, terapistinize olan güveniniz artacaktır.

Vajinismus tek seansta çözüme ulaşabilen bir sorun değildir. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yoktur; dokundurduğunda yanındakini iyileştirsin. Sihirli değnek aslında sizin elinizdedir ve terapistinizin yapacağı da bu sihirli değneği harekete geçirmek olacaktır. Yalnızca biraz korkuları olan, bilgi eksiklikleri olan, hafif düzeydeki vajinismus hastalarında bir seansta çözüm gelebilir. Onun haricinde cinsel terapiler biraz zaman alıcıdır ve sabır gerektirir.


Günümüzdeki modern ve bilimsel vajinismus tedavi yöntemleri ile başarıya ulaşın !
Doğru merkezlerde genelde 3-4 gün kadar kısa süren yoğunlaştırılmış tedavi programları ve tedavi yöntemleri ile % 100 çözüme ulaşmak mümkündür. Vajinismus tedavi yöntemleri ile kısa zamanda sonuca ulaşmak için tek yapmanız gereken birazcık cesaretle bir an önce harekete geçmeniz ve tedavinize başlamanız olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder